Pagina:       1

Fairglobe

zondag 8 april 2018

Ook de Doopsgezinde gemeente Harlingen gebruikt fairtade producten."Geestdrift" in doperse kerken in Noord Holland.

vrijdag 2 maart 2018

Via broeder Martien Kracht uit Alkmaar ontvingen we een krantenartikel uit de Alkmaarsche Courant van 23 januari j.l. met daarin een groot artikel over het theatrale project 'Geestdrift'. Er zijn 13 doopsgezinde kerken in Noord-Holland-Noord, waar nog steeds al dan niet wekelijks diensten worden gehouden. Dat zijn alfabetisch: Alkmaar, Broek op Langedijk, De Rijp, Den Brug (Texel), Den Helder, Enkhuizen, Hippolytushoef, Hoorn, Medemblik, Nieuwe Niedorp, Oost-Grafdijk, Schagen en Twisk.

Voor meer aandacht heeft een projectgroep van de doperse gemeenten en de Stichting Karavaan het theatrale project 'Geestdrift' ontwikkeld. Theatervoorstellingen en met name muziektheater vormen de kern, maar het 'contextprogramma' is net zo belangrijk. In eerste instantie gaat het project van start in Hoorn en Twisk (20 april) en Alkmaar (8 juni).

Misschien zijn de doperse vrienden in Fryslân nieuwsgierig geworden en maken een ritje naar Noord-Holland!

Meer informatie: www.projectgeestdrift.nl.Zomerexpositie Menno Simons Groen in Witmarsum.

vrijdag 2 maart 2018

In Witmarsum wordt in de maanden juni t/m augustus een expositie rond Menno Simons georganiseerd in het Groen-Centrum, vlakbij het contourenkerkje en het Menno Simons monument. In een tentoonstelling wordt getoond waar de mennonieten werkten en leefden, in soberheid en met hun eigen geloofsovertuiging. Kooktradities die bewaard bleven, de producten die werden verbouwd en oude technieken om voedsel te bewaren. een werkgroep is met groot enthousiasme bezig met de voorbereidingen. Ze zoeken mensen die mee willen helpen: als gastvrouw/gastheer, helpers bij de computer, om filmpjes af te laten spelen, rondleiders, verhalen vertellers.

Wilt U meedoen? Reageer dan op mennosimonsgroen@gmail.com of bel Flora Visser, 06-46112678Pagina:       1